Jz web - Развлекательный портал Скачать софт



💙💛 80 років тому свій перший бій за звільнення Балаклії прийняв юний 18-ти річний зміївчанин Микола Чорноморець

💙💛 80 років тому свій перший бій за звільнення Балаклії прийняв юний 18-ти річний зміївчанин Микола Чорноморець



У 1943 було звільнено Зміїв. Того ж року, одразу після повноліття, Микола пішов захищати Батьківщину добровольцем, служив у загоні автоматників стрілецької роти. Звільняв Харківщину, Дніпропетровщину, де отримав медаль «За бойові заслуги». Під час служби Миколу було поранено та контужено, вийшовши з госпіталю чоловік знов став у стрій. Звільняв Одесу, згодом Румунію, де його було нагороджено Орденом Слави ІІІ ступеня.
Перемогу наш земляк зустрів в Болгарії.

Після війни, сержант Чорномо­рець повернувся додому, до рідного Змієва, де пропрацював слюсарем, столяром, а також у військовій частині.

Нині поважному жителю Змієва — 98 років. Зі своєю коханою дружиною Оленою Тимофіївною чоловік прожив душа в душу 60 років. Народилося у подружжя 2-є дітей, 4 онуки, 8 правнуків та 3 праправнуки. Велика родина дуже любить свого дідуся, сім‘я часто збирається разом.

Здоров‘я Миколи Семеновича зараз не дуже задовільне, він хворіє. Повномасштабна війна негативно вплинула на самопочуття чоловіка. Щодня він читає та дивиться новини, хвилюється за рідну Україну.

Серце Миколи Семеновича крається, коли він дізнається про смерті наших Захисників. Друга Світова війна нещадно забрала життя двох його братів, багатьох друзів, побратимів й рідних. Сьогоднішня війна занурює його у ті криваві часи.

Нажаль, через стан здоров‘я, Микола Семенович не зміг зустрітися з журналістами Медіа-Зміїв. Проте говорячи по телефону, він розказав нам, що ніколи не міг подумати про повернення в мирну й вільну Україну війни. Він воював за мирне майбутнє своїх нащадків але росія перекреслила усі сподівання й плани.

Микола Семенович не втрачає наснаги! Попри все він вірить у Перемогу України над російськими загарбниками і знає, що вже скоро вона настане.

🙏🏻Ми бажаємо Миколі Семеновичу зустріти нашу Перемогу в доброму здоров‘ї, у колі його чудової родини! Ми ніколи не забудемо подвиг нашого славетного земляка!
08 мая 2023
Архіви
Червень 2024 (25)
Травень 2024 (29)
Квітень 2024 (44)
Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (17)
Січень 2024 (17)
Реклама
reklama