Jz web - Развлекательный портал Скачать софт



🏫Закриття шкіл із малою кількістю учнів: у Зміївській громаді закриють одразу дві сільські школи

🏫Закриття шкіл із малою кількістю учнів: у Зміївській громаді закриють одразу дві сільські школи



Питання про припинення Краснополянської філії КЗ «Борівський ліцей імені С. Закори» та Височинівської філії КЗ «Зміївський ліцей №1» розглянули сьогодні, 9 травня, під час засідання чергової сесії Зміївської міської ради,яка проходила на базі Таранівського БК.

✅Учням зі школи у селі Височинівка (11 випускникам 4-го класу та 7 майбутнім першокласникам) буде забезпечено переведення та вступ до КЗ «Зміївський ліцей №1». Вчителю також запропонували роботу в зазначеному закладі. В разі очної форми навчання дітей возитиме автобус.

✅Шістьом учням зі школи у селі Красна Поляна до 12 серпня цього року буде забезпечено переведення до КЗ «Борівський ліцей імені С. Закори». В разі очної форми навчання дітей та педагогічних працівників возитиме автобус.

❗️Перший заступник Зміївського міського голови під час виступу затвердила, що практично усі працівники навчальних закладів буть працевлаштовані. (деталі у відео)

Нагадаємо, що з 1 вересня 2025 при­пиниться бюджетне фінансування шкіл із чисельністю учнів менше 45. А з 1 вересня 2026, перестануть фінансувати і школи, в яких навчається менше 60 дітей. Це рішення не стосується початкових шкіл і діятиме тільки для освіти на рівні 5-11 класів.

У МОН стверджують: таке рішення з метою поліпшення якості освіти для учнів із сіл в Україні вже ухвалювали. Зокрема, з 1 вересня 2016 року з освітньої субвенції не фінансують школи, у яких навчаються менш як 25 учнів.

⚡️Закривати або не закривати малі школи — це повноваження громади. Постанова Кабміну не говорить про закриття шкіл. Йдеться про те, що вони не будуть отримувати державної субвенції.

❗️Місцеві органи самоврядування можуть вирішувати самостійно: або довозити учнів цих шкіл у найближчу більшу (опорну) школу, або оплачувати працю вчителів малих шкіл із місцевих бюджетів.
09 мая 2024
Архіви
Червень 2024 (25)
Травень 2024 (29)
Квітень 2024 (44)
Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (17)
Січень 2024 (17)
Реклама
reklama