Jz web - Развлекательный портал Скачать софт



🇺🇦Медаль «Захиснику України» отримав 23-річний військовослужбовець 92 ОШБр, волонтер ГО «Жменя Добра»

🇺🇦Медаль «Захиснику України» отримав 23-річний військовослужбовець 92 ОШБр, волонтер ГО «Жменя Добра»


«Це перша відзнака Микити, солдата 92 ОШБр і він, безумовно, заслуговує не лише на цю заохочувальну нагороду Міністерства оборони України, адже дійсно зразково виконує військовий обов’язок та робить понад свої можливості для оборони рідної країни», — розповідають (https://www.facebook.com/share/p/Ymh8U3h87XNRz5Rh/?) у 92 ОШБр.

Два роки тому Микита працював монолітником і не думав, що доведеться сидіти в окопі під ворожими обстрілами та «мінусувати» ворога. Наш мужній земляк став на захист країни у листопаді 2022-го. Робота Микити на війні — це розвідка та ураження окупантів з MАВІКа.

Отримавши від командування підрозділу пропозицію працювати на дроні, захисник охоче погодився, швидко опанував програму та безпілотник і вже через два тижні вийшов із «пташкою» на бойові. На рахунку армійця десятки знищених та «підбитих» орків, а також їхня техніка.

«Та у цього хлопця не лише світла голова, але й велике серце, адже окрім основних функцій 23-річний козак робить й інші неймовірні речі, наприклад, рятує поранених побратимів з інших підрозділів», — з допису в Facebook бригади, де служить Микита.

«Микита допомагає нам, а ми - йому. Всі наші експериментальні дрони проходили через його руки в бойових умовах. Ми з ним стали одним цілим ядром», — так про бійця Медіа-Зміїв розповідає Руслан Удовін, голова зміївської ГО «Жменя Добра». (https://www.instagram.com/go.zhmenya.dobra?igsh=eHdqZmlxMG9nZTdn) Микита – волонтер в організації.

«Ми завжди бачимо обстановку, знаходимось десь за два-чотири кілометри від «нуля». Недалеко від нашого спостережного пункту проїжджала БМП з піхотою, по ній відпрацював ворожий СПГ (протитанковий гранатомет). Ми на MАВІКу саме повертались «додому» і побачили, як один з «пасажирів» витягує з цієї підбитої машини пораненого та кличе на допомогу. Я вирішив діяти. І хоч ймовірність повторних ударів ворога була, не зміг спокійно спостерігати - побіг. Ми притягнули хлопця до нашого бліндажа, він виявився механіком-водієм БМП, в нього була пошкоджена нога та до передпліччя відірвана рука, надали медичну допомогу, викликали евак, а потім ще близько години несли до точки. Це найважчий із трьох поранених, яких я рятував. Радий, що він живий. Скажу чесно, такі моменти – найскладніші на війні. Ризик, адреналін, бажання будь-що врятувати свого і гра з фортуною», — розповідає наш земляк.

Аналізуючи роки повномасштабної війни, Микита говорить, що зараз на його рідній Харківщині дуже «спекотно». Навіть Бахмутський напрямок був не таким важким для нього. 30-40 КАБів на добу кидає противник у зоні відповідальності бригади, стираючи у пил будинки і життя. Але хлопці не здаються. Тримають стрій. Лише просять українців гуртуватися, допомагати, підтримувати один-одного і армію.

«Країну потрібно зберегти, адже нам в ній жити. Все буде добре», — говорить Микита і продовжує відважно боронити рідну землю.

Вітаємо нашого Героя! Пишаємося та дякуємо💙💛

Медіа-Зміїв
13 июля 2024
Архіви
Вересень 2024 (24)
Серпень 2024 (16)
Липень 2024 (26)
Червень 2024 (25)
Травень 2024 (29)
Квітень 2024 (44)
Реклама
reklama