Jz web - Развлекательный портал Скачать софт



🔥Трагічна загибель дівчинки на пожежі у Змієві:

🔥Трагічна загибель дівчинки на пожежі у Змієві:


Будівля гуртожитку експлуатується з грубими порушеннями умов пожежної безпеки, що створює загрозу життю та здоровʼю людей. ✍️Медіа-Зміїв звернулися до Зміївради, ВУЖКГ, поліції та ДСНС

10 серпня 2024 року в будівлі гуртожитку міста Змієва трапилася пожежа, внаслідок якої загинула неповнолітня дівчинка. Вважаємо, що жителі громади мають бути поінформовані про перебіг справи, бути впевненими в прозорості слідства та визначенні причин, наслідків і винних у цій жахливій трагедії.

За інформацією Медіа-Зміїв звернулися до компетентних органів. Не отримавши усних відповідей, ми направили офіційні листи до поліції, Зміївської ради та КП «Зміївське ВУЖКГ».

Від правоохоронців отримали відповідь, де було стисло вказано, що матеріали кримінального провадження за правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 270 КК України перебувають у Зміївському відділі поліції. Крім того, призначено пожежно-технічну експертизу для встановлення причин займання.

‼️Варто також зазначити, що будівля гуртожитку за рішенням суду не мала експлуатуватися ще з вересня 2021 року.

11 вересня 2021 Харківський окружний адміністративний суд виніс рішення за позовом ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області до Зміївського ВУЖКГ про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення (заборони) експлуатації будівлі Зміївським ВУЖКГ за адресою: місто Зміїв, вулиця Бутівська, 5, шляхом її знеструмлення, опечатування пристроїв відключення джерел електропостачання та зобов’язання припинити використання цієї будівлі до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоровʼю людей. Позов було задоволено в повному обсязі.

📃Медіа-Зміїв звернулися з інформаційним запитом до Зміївської ради та КП «Зміївське ВУЖКГ», оскільки будівля гуртожитку є об’єктом комунальної власності громади. Наше питання було наступне: які заходи приймалися за останні три роки щодо усунення порушень вимог законодавства в сфері техногенної та пожежної безпеки, що були викладені у рішенні суду та в акті ГУ ДСНС?

🙅‍♂️Ні Голодніков, ні Горбунов, а саме за підписом цих осіб були надіслані відповіді, так і не відповіли на запитання, надіславши формальні відповіді, що не містили суттєвої інформації.

🗣Тобто, конструктивного діалогу та інформаційного зв’язку з органами влади й правоохоронцями так і не відбулося.

👉Однак, дещо ми все ж дізналися. Нам відповіли у пожежній частині. Згідно з інформацією від ДСНС відомо, що:

▪️Пожежа виникла у кімнаті №66 на 3-му поверсі гуртожитку
▪️Ймовірна причина — теплове займання
▪️На місці було виявлено одну загиблу — дівчинку 2006 року народження. Постраждалих або травмованих немає, 9 людей евакуювали рятувальники
▪️Вогнем було пошкоджено стіни, вікна та двері деяких житлових кімнат, електромережу на третьому поверсі, меблі, побутові речі, одяг тощо. 17 жовтня на виконкомі Зміївської ради частково людям компенсували збитки, надавши матеріальну допомогу — 7 особам на загальну суму 72 тис. грн

✍️До слова, зробивши аналіз витрат КП «Зміївське ВУЖКГ» на гуртожиток за останні три роки, керуючись інформацією з Prozorro, ми отримали наступні цифри:

▫️на ремонтні роботи приміщень гуртожитку було витрачено близько 1,5 млн грн

▫️на протипожежну безпеку: у 2022 році — 8 тис. 700 грн, у 2023 році — близько 100 тис. грн, у 2024 році — 6 тис. грн

Тобто, про повне усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки з боку влади не йдеться.

🧯На момент виникнення пожежі 10 серпня 2024 року та на сьогоднішній день будівля гуртожитку експлуатується з порушеннями умов пожежної безпеки.

Медіа-Зміїв продовжить стежити за перебігом цієї резонансної справи.
17 октября 2024
Архіви
Жовтень 2024 (15)
Вересень 2024 (24)
Серпень 2024 (16)
Липень 2024 (26)
Червень 2024 (25)
Травень 2024 (29)
Реклама
reklama