Jz web - Развлекательный портал Скачать софт



Павло Голодніков:

Павло Голодніков: "Зміївська міська рада робить все можливе для того, щоб забезпечити нормальне життя громадян"


Павло Голодніков: "Зміївська міська рада робить все можливе для того, щоб забезпечити нормальне життя громадян"
25 день війни... У цей надскладний час представники місцевих органів влади на своїх місцях. Зміївська міська рада робить все можливе для того, щоб забезпечити нормальне життя громадян. На "бойовому посту" і вся комунальна сфера. До речі, вітаю з професійним святом усіх працівників житлово-комунального господарства. Спасибі, що в цей час ви сумлінно виконуєте покладені на вас обов'язки, вивозите сміття, подаєте у наші домівки воду і тепло.
РОЗКАЖІТЬ ЯКА СИТУАЦІЯ В ГРОМАДІ З ГУМАНІТАРНОЮ ДОПОМОГОЮ?
Гуманітарну допомогу ми почали отримувати з 4 березня. Щоденно відвантажуємо по 1-2 машини гуманітарних вантажів. Основні джерела - це обласна військова адміністрація, яка централізовано отримує гуманітарку. Втім не все так просто. Ми щодня відправляємо машину, але як повезе.
Мій вечір повністю присвячений дзвінкам: де, куди, що? Повірте, все що можливо і доступно забрати - забираємо. Також, завдячуючи контактам волонтерів ми направили безліч звернень в різні благодійні організації. Система зараз така: без листа органів влади ні один вантаж не отримаєш. Завдячуючи особистому транспорту Віталія Куліша та Євгена Ярмоленка ми щоденно привозимо вантажі з Харкова, Дніпра та інших міст. Вже з 4 березня ми почали активно допомагати нашим мешканцям. Систему відпрацювали наступним чином: є відповідний заступник з боку адміністрації, а для сортування та видачі - волонтери.
Безкоштовної допомоги всім не вистачить. Тому ми із самого початку прийняли виконкомом рішення про визначення найбільш вразливих категорій. Розумію, зараз важко всім. Але є ті, кому нікому допомогти. Це:
одинокі люди, які перебувають на обслуговуванні терцентру;
одинокі матері;
багатодітні сім'ї;
сім'ї з дітьми-інвалідами;
малозабезпечені сім'ї, які отримують допомогу;
особи, які опинилися у скрутних обставинах внаслідок бойових дій.
А З ЧОГО СКЛАДАЄТЬСЯ ДОПОМОГА?
Пакети зовсім різні. Ми не знаємо, що отримаємо і волонтери складають повний набір продуктів, який можливий на сьогодні. Станом на 20 березня ми видали:
350 наборів одиноким матерям
1407 через терцентр одиноким людям, інвалідам та малозабезпеченим
232 набора внутрішньопереміщеним особам.
На Слобожанську громаду відвантажено 1000 кг вантажу, у Балаклії - 1300 кг, Мілове - 350 кг і 300 кг у Донець.
ДУЖЕ БАГАТО ЗВЕРНЕНЬ З ПРИВОДУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАЙМОЛОДШИХ НАШИХ ГРОМАДЯН.
Вважаю, що тут ситуація найкраща. Ми у повному обсязі забезпечуємо кожного бажаючого дитячим харчуванням, памперсами, предметами гігієни. В нашому пункті видачі нікому не відмовляють.
А ЯКА СИТУАЦІЯ З ЛІКАМИ?
Тут набагато складніше. У перші два тижні аптеки взагалі були пусті. А є люди, які не можуть жити без медикаментів. Наприклад, діабетики. В наш центр ми отримали близько 1,5 куб.м медикаментів, які видаються безкоштовно. Слова подяки заступниці голови обласної ради Валерії Мураєвій, яка вже чотири рази особисто доставляла інсуліни до Змієва і Слобожанського.
Використовуючи наші зв'язки ми отримали для Зміївської ЦРЛ близько 10 куб м перев'язочних матеріалів та ліків. Однак є проблема з постачанням окремих препаратів. Знаю, що є волонтери, які точково опікуються цим питанням.
ЯКА СИТУАЦІЯ В ГРОМАДІ З ПРОДУКТАМИ ХАРЧУВАННЯ?
Більш менш нормальна. Спочатку було дуже складно, магазини не працювали. Відчувався дефіцит продуктів. Але сьогодні в усіх населених пунктах громади більшість торгівельних точок працює, де можна придбати усе необхідне.
Звичайно є питання цін. Але наголошую, що їх контроль входить до компетенції обласної військової адміністрації, держпродспоживслужби і національної поліції. Вкотре звертаюся до підприємців. Давайте в цей складний воєнний час підтримувати один одного та робити мінімальну націнку на товар.
А ГРОШІ У ЛЮДЕЙ Є АДЖЕ ІСНУЄ ПРОБЛЕМА З ГОТІВКОЮ?
Також непросте питання. У перші тижні ситуація з банками була складною: не було готівки. Через це були певні затримки із виплатою пенсій на Укрпошті. Наразі вже тиждень усі, хто отримує пенсії на пошті, отримують свої виплати в усіх населених пунктах. Банки видають готівку, але в касах. Банкомати не працюють. Не скажу, що проблема вирішена, труднощі є але тенденція до стабільності зберігається.
21 марта 2022
Архіви
Червень 2024 (25)
Травень 2024 (29)
Квітень 2024 (44)
Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (17)
Січень 2024 (17)
Реклама
reklama