Jz web - Развлекательный портал Скачать софт



ЗМІЇВСЬКА ГРОМАДА ПРИЙНЯЛА ВЖЕ БЛИЗЬКО 12 ТИСЯЧ ВИМУШЕНИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

ЗМІЇВСЬКА ГРОМАДА ПРИЙНЯЛА ВЖЕ БЛИЗЬКО 12 ТИСЯЧ ВИМУШЕНИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ



Всі вони — жителі Харкова і області з окупованих територій, а також громад, де ведуться бойові дії
Як розповіла заступниця Зміївського міського голови Олена Пилипенко, станом на ранок середи, 5 травня, в Зміївській громаді було видано 11 699 довідок переселенця, з них через за стосунок «Дія» — 2448.
З цієї кількості оформлено виплати 7630 особам, з них через «Дію» — 2299.
На сьогодні переселенці вже почали отримувати виплати від держави: 2000 грн на дорослого та 3000 — на дитину.
Найбільше людей з числа вимушених переселенців сьогодні оселилися в Змієві, на другому місці — селище Зідьки. Також багато людей, які знайшли у нашій громаді тимчасовий прихисток, оселилися в Борівському, Таранівському та Чемужівському старостинських округах.
Разом з тим люди продовжують прибувати. Для їх зручності прийом і реєстрація внутрішньо переміщених осіб відбувається у трьох місцях — безпосередньо в приміщенні міської ради, в управлінні соціального захисту, а також у ЦНАПі.
Крім того, міська рада запрошує для реєстрації також і родини, які прихистили вимушених переселенців.
Кабінет міністрів схвалив виплату компенсації комунальних витрат для українців, які безкоштовно прихистили у себе внутрішньо переміщених людей.
Українці, які безкоштовно прихистили переселенців, отримуватимуть близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу для компенсації комунальних витрат.
Що стосується житла, то його приїжджі зазвичай шукають самі — в місцевих чатах і групах багато оголошень з цього приводу.
Разом з цим міська рада має можливість тимчасово розмістити людей, які приїхали до громади, шукаючи порятунку. Для таких переселенців організовується також і харчування. А люди, які потребують сторонньої допомоги, можуть бути влаштовані до геріатричного пансіонату без стандартного пакету документів — за спрощеною процедурою.
06 мая 2022
Архіви
Червень 2024 (25)
Травень 2024 (29)
Квітень 2024 (44)
Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (17)
Січень 2024 (17)
Реклама
reklama